VEELGESTELDE VRAGEN

De komende tijd worden op deze pagina de antwoorden op veelgestelde vragen over Ambachts Lint geplaatst. Heb je een vraag die er niet tussen staat? Dan kun je deze per email stellen. We streven ernaar deze vragen binnen twee werkweken individueel te beantwoorden en, indien het een vraag van algemeen belang betreft, deze hierna ook op de website te plaatsen.

Hoeveel woningen komen er in Ambachts Lint?

  • 7 patiobungalows
  • 25 appartementen voor jongeren
  • 48 appartementen voor senioren
Sluit

Zijn de woningen in huur of koop?

De 25 appartementen voor jongeren worden aangeboden in het sociale koopsegment. 12 van de 48 appartementen voor senioren komen in de sociale huur. De 7 patiobungalows en 36 appartementen voor senioren zijn in de vrije sector koopsegment.

Sluit

Wanneer kunnen we meer informatie verwachten?

Op donderdag 22 april is er samen met de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht een digitale informatie-avond georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomst is het plan toegelicht. De presentatie en een overzicht van de vragen met antwoorden kun je hier bekijken.

Sluit

Hoe wordt het parkeren opgelost voor de huidige en nieuwe bewoners?

Alle bestaande parkeerplaatsen rond de school en de bank en langs de Graaf Willemlaan in het plan worden vervangen en uitgebreid met parkeerplaatsen voor bezoekers van Schoof en omgeving.
Daarnaast worden parkeerplaatsen gerealiseerd voor de nieuwe bewoners. De parkeergarage onder de seniorenappartementen is afsluitbaar (en alleen toegankelijk voor de bewoners). De parkeerplaatsen voor de jongeren en de patiowoningen liggen in het openbare gebied en zijn niet afsluitbaar.

Sluit

Kan ik meedenken over de inrichting van het openbare gebied?

Het landschap, en daarmee de openbare ruimte, vervult een hoofdrol in het plan Ambachts Lint. Er komt een logische en directe verbinding tussen de Cascade en de Schoof waar allerlei verblijfs- en speelvoorzieningen te vinden zijn.

We zijn voornemens in het derde kwartaal van 2021 een tweede informatieavond te organiseren waarin we dieper ingaan op de inrichting van het openbare gebied. Wanneer u bent ingeschreven ontvangt u hierover bericht via onze nieuwsbrief.

Wil je buiten de co-creatie momenten meepraten over Ambachts Lint? Meld je dan aan bij ons Blauwhoed participatieplatform. Hier kun je ten alle tijden een vraag stellen of opmerking plaatsen: Blauwhoed participatieplatform

Sluit

Kan ik meedenken over de nieuwe woningen?

Begin 2022 organiseren we een co-creatiesessie waarin we met geïnteresseerden verder willen praten over de uitwerking van de seniorenappartementen en patiowoningen. Wanneer u ingeschreven bent via de website ontvangt u hierover bericht via onze nieuwsbrief.

Wil je buiten de co-creatie momenten meepraten over Ambachts Lint? Meld je dan aan bij ons Blauwhoed participatieplatform. Hier kun je ten alle tijden een vraag stellen of opmerking plaatsen: Blauwhoed participatieplatform

Sluit

Wanneer wordt gestart met de verkoop en verhuur van de woningen?

Indien de procedures voorspoedig verlopen verwachten we in het tweede kwartaal van 2022 in verkoop te kunnen gaan. De verhuur van de sociale huurappartementen zal circa een half jaar voor oplevering van de woningen gestart worden.

Sluit

Wanneer worden de woningen opgeleverd?

Naar verwachting zal de oplevering plaatsvinden in het 2e – 4e kwartaal van 2024 maar dat alles is mede afhankelijk van de ruimtelijk ordeningsprocedures en de verkoopsnelheid van de woningen.

Sluit

In welke prijsklasse worden de woningen aangeboden?

De jongerenappartementen zullen in de sociale koop worden aangeboden. Deze prijs zal rond de €200.000 v.o.n. liggen. Wat betreft de huurprijs voor de sociale huurappartementen voor senioren zijn vastgestelde normen van toepassing. De overige woningen zullen in de vrije sector koop worden aangeboden. De prijzen zullen variëren omdat er veel diversiteit is in grootte van de woningen. De prijzen zijn nog niet bekend omdat we nog bezig zijn met de uitwerking. U kunt uitgaan van een marktconforme prijs, zie ook nieuwbouwaanbod wat elders in Hendrik-Ido-Ambacht wordt aangeboden en vergelijkbaar is van kwaliteit en ligging.

Sluit