VEELGESTELDE VRAGEN

De komende tijd worden op deze pagina de antwoorden op veelgestelde vragen over Ambachts Lint geplaatst. Heb je een vraag die er niet tussen staat? Dan kun je deze per email stellen. We streven ernaar deze vragen binnen twee werkweken individueel te beantwoorden en, indien het een vraag van algemeen belang betreft, deze hierna ook op de website te plaatsen.

Hoeveel woningen komen er in Ambachts Lint?

  • 7 patiobungalows
  • 25 appartementen voor jongeren
  • 48 appartementen voor senioren
Sluit

Zijn de woningen in huur of koop?

De 25 appartementen voor jongeren worden aangeboden in het sociale koopsegment. 12 van de 48 appartementen voor senioren komen in de sociale huur. De 7 patiobungalows en 36 appartementen voor senioren zijn in de vrije sector koopsegment.

Sluit

Hoe wordt het parkeren opgelost voor de huidige en nieuwe bewoners?

Alle bestaande parkeerplaatsen rond de school en de bank en langs de Graaf Willemlaan in het plan worden vervangen en uitgebreid met parkeerplaatsen voor bezoekers van Schoof en omgeving.
Daarnaast worden parkeerplaatsen gerealiseerd voor de nieuwe bewoners. De parkeergarage onder de seniorenappartementen is afsluitbaar (en alleen toegankelijk voor de bewoners). De parkeerplaatsen voor de jongeren en de patiowoningen liggen in het openbare gebied en zijn niet afsluitbaar.

Sluit

Kan ik meedenken over de inrichting van het openbare gebied?

Er zijn afgelopen jaar verschillende informatieavonden geweest over het plan en het openbare gebied. Tijdens deze bijeenkomsten is veel waardevolle informatie opgehaald die we waar mogelijk verwerken in het plan.
Wilt u nog input geven, meld u dan aan op ons Blauwhoed participatie platform. Hier kunt u ten alle tijden een vraag stellen of een opmerking plaatsen: Blauwhoed participatieplatform

Sluit

Kan ik meedenken over de nieuwe woningen?

In april 2022 organiseren we een co-creatie sessie voor de geïnteresseerden in de patiowoningen en seniorenappartementen. Deze avond zal gaan over de gemeenschappelijke faciliteiten in het plan en de woningplattegronden. Wanneer u ingeschreven staat via de website ontvangt u hierover bericht via onze nieuwsbrief.

Wil je buiten het co-creatie moment meedenken over Ambacht Lint? Meld je dan aan op ons Blauwhoed participatie platform. Hier kunt u ten alle tijden een vraag stellen of een opmerking plaatsen: Blauwhoed participatieplatform

Sluit

Wanneer wordt gestart met de verkoop en verhuur van de woningen?

De indicatie voor de start van de verkoop is Q1 / Q2 – 2023. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

De verhuur van de sociale huurappartementen zal circa een half jaar voor de oplevering van de woningen gestart worden. Op de hoogte blijven van de verhuur? Schrijf je dan in op woonkeus.nl van Woonkeus Drechtsteden. De huurappartementen zullen hierop worden gepubliceerd.

Sluit

In welke prijsklasse worden de woningen aangeboden?

De jongerenappartementen zullen in de sociale koop worden aangeboden. Deze prijs zal rond de €200.000 v.o.n. liggen. Wat betreft de huurprijs voor de sociale huurappartementen voor senioren zijn vastgestelde normen van toepassing. De overige woningen zullen in de vrije sector koop worden aangeboden. De prijzen zullen variëren omdat er veel diversiteit is in grootte van de woningen. De prijzen zijn nog niet bekend omdat we nog bezig zijn met de uitwerking. U kunt uitgaan van een marktconforme prijs, zie ook nieuwbouwaanbod wat elders in Hendrik-Ido-Ambacht wordt aangeboden en vergelijkbaar is van kwaliteit en ligging.

Sluit

Wat zijn de selectiecriteria voor de starterswoningen die in Ambachts Lint komen?

Voor de starterswoningen zijn speciale selectiecriteria vastgesteld, lees hier meer over.
Wanneer de start verkoop in zicht komt zullen deze criteria toegespitst worden en nog meer worden verduidelijkt.

Sluit