Veelgestelde vragen

Op deze pagina vindt u de veelgestelde vragen die over Ambachts Lint zijn gesteld. Heeft u een vraag die er niet tussen staat? Dan kunt u deze per email stellen aan verkoop@blauwhoed.nl. We streven ernaar deze vragen binnen twee werkdagen individueel te beantwoorden en, indien het een vraag van algemeen belang betreft, deze hierna ook op de website te plaatsen.

Hoeveel woningen komen er in Ambachts Lint?

Volgens het huidige ontwerp (mogelijk nog aan verandering onderhevig)
- 7 patiobungalows
- 25 appartementen voor jongeren
-
48 appartementen voor senioren


Zijn de woningen in huur of koop?

In de huidige opzet worden de 25 appartementen voor jongeren aangeboden in het sociale koopsegment. 12 van de 48 appartementen voor senioren komen in de sociale huur. De 7 patiobungalows en 36 appartementen voor senioren liggen in het vrije sector koopsegment.


Wie gaat de verkoop van Ambachts Lint verzorgen?

Wisse Makelaardij & Hypotheken uit Hendrik-Ido-Ambacht.
 Voor vrage neemt u contact op met kantoor via info@wisse.nl of 078-68 40 292. 


Hoe wordt het parkeren opgelost voor de huidige en nieuwe bewoners?

Alle bestaande parkeerplaatsen rond de school en de bank en langs de Graaf Willemlaan worden in het plan vervangen en uitgebreid met parkeerplaatsen voor bezoekers van Schoof en omgeving.

Daarnaast worden parkeerplaatsen gerealiseerd voor de nieuwe bewoners. De parkeergarage onder de seniorenappartementen is afsluitbaar en alleen toegankelijk voor de bewoners. De parkeerplaatsen voor de jongeren en de patiowoningen liggen in het openbare gebied en zijn niet afsluitbaar.


Kan ik meedenken over de inrichting van het openbare gebied?

Er zijn afgelopen jaar verschillende informatieavonden geweest over het plan en het openbare gebied. Tijdens deze bijeenkomsten is veel waardevolle informatie opgehaald die we waar mogelijk verwerken in het plan.

Wilt u nog input geven, meld u dan aan op ons Blauwhoed participatieplatform. Hier kunt u ten alle tijden een vraag stellen of een opmerking plaatsen: Blauwhoed participatieplatform


Kan ik meedenken over de nieuwe woningen?

Wilt u meedenken over Ambacht Lint? Dan kunt u zich aanmelden bij het Blauwhoed participatieplatform. Hier kunt u ten alle tijden een vraag stellen of een opmerking plaatsen.


Wanneer wordt gestart met de verkoop en verhuur van de woningen?

Dit is nog niet bekend. Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Dan kunt u zich inschrijven voor de nieuwsbrief.

De verhuur van de sociale huurappartementen zal circa een half jaar voor de oplevering van de woningen gestart worden. Wilt u op de hoogte blijven van de verhuur? Schrijf u dan in via woonkeus.nl van Woonkeus Drechtsteden. De huurappartementen zullen hierop worden gepubliceerd.


In welke prijsklasse worden de woningen aangeboden? 

De jongerenappartementen zullen in de sociale koop worden aangeboden. Deze prijs zal rond de €200.000 v.o.n. liggen. Let op; voor deze woningen zijn speciale selectiecriteria vastgesteld.
Voor de huurprijs voor de sociale huurappartementen voor senioren zijn de vastgestelde normen van toepassing.
De overige woningen zullen in de vrije sector te koop worden aangeboden. Omdat er veel diversiteit is in grootte van de woningen zullen de prijzen variëren. De prijzen zijn nog niet bekend omdat we nog bezig zijn met de uitwerking. U kunt uitgaan van een marktconforme prijs, zie ook het nieuwbouwaanbod wat elders in Hendrik-Ido-Ambacht wordt aangeboden en vergelijkbaar is van kwaliteit en ligging.


Wat zijn de selectiecriteria voor de starterswoningen die in Ambachts Lint komen?

Voor de starterswoningen zijn speciale selectiecriteria vastgesteld, lees hier meer over. 
Wanneer de start verkoop in zicht komt zullen deze criteria toegespitst worden en nog meer worden verduidelijkt.