Welzijn en duurzaamheid

Ambachts Lint wordt gebouwd met oog voor het welzijn van de bewoners en aandacht voor de natuurlijke omgeving. Het ontwerp is zo gemaakt dat het gezond leven en dagelijkse ontmoetingen stimuleert. In het park wordt rekening gehouden met de biodiversiteit door inheemse planten en waterberging toe te passen. Daarnaast zijn de woningen natuurlijk gasloos en energiezuinig. En worden er bij de bouw duurzame en circulaire materialen gebruikt.

Uw woning, middenin het park

Ambachts Lint ligt in een parkachtige omgeving met veel gras, bomen, struiken en water. De biodiversiteit wordt gestimuleerd doordat de landschapsarchitect heeft gekozen voor inheemse plantensoorten die omgeving nog rijker maken. De collectieve binnentuin krijgt een groene inrichting en ook de daken van de patiobungalows zijn gedeeltelijk groen ingericht. Zo creëren we samen een groene leefomgeving waar iedereen zich direct thuis voelt. 

Wilt u duurzaam wonen?

Alle woningen zijn gasloos en erg energiezuinig omdat ze voldoen aan de huidige BENG-eisen. Dit komt overeen met het huidige A (+ tot +++) energielabel. De woningen worden voorzien van een bodemwarmtepomp. Dit maakt de woning heel comfortabel. In de winter verwarm je de woning en in de zomer heb je de mogelijkheid om de woning te koelen. De gebouwen bestaan zoveel mogelijk uit duurzame materialen.

Welzijn van bewoners

Welzijn en gezondheid van bewoners wordt gestimuleerd door de opzet van de woningen en de omgeving. Zo is de trap voor de lift geplaatst en kunt u aangenaam wandelen in de parkachtige omgeving. Maar er is ook nagedacht over de locatie van uw fiets: deze kunt u op een gunstige plek stallen, zodat u gemakkelijk de fiets pakt wanneer u op pad gaat. Tot slot krijgt ook sociaal welzijn de nodige aandacht: bewoners kunnen elkaar gemakkelijk ontmoeten in de huiskamer of in de binnentuin.

Door klimaatverandering wordt een goede waterberging steeds belangrijker. In Ambachts Lint krijgt de natuur alle ruimte. Zo worden woningen voorzien van groene daken (daken met beplanting) en wordt de woonomgeving voor slechts maximaal 55% verhard. Zo blijft er bijvoorbeeld ruimte voor een grote binnentuin bij het seniorencomplex. Ook leggen we Wadi’s aan. Dit zijn een soort sloten die er voor zorgen dat regenwater goed wordt opgenomen en langer vastgehouden wordt in het gebied. Met al deze aanpassingen zorgen we ervoor dat u klimaatadaptief woont in Ambachts Lint.

Klimaat adaptief leven

Fijn wonen met gezamelijke faciliteiten

Bewoners kunnen elkaar ontmoeten op verschillende locaties in en rondom de woningen. Wilt u gezellig in de huiskamer een kopje koffie drinken, uw verjaardag vieren of samen met andere een yogales volgen? In de huiskamer van Ambachts Lint kan het.
Bent u liever buiten? Maak dan een wandeling door de binnentuin. De starters ontmoeten elkaar op het dakterras van hun eigen appartementencomplex. Gezellig zo'n drankje met medebewoners! 
Met deze faciliteiten willen we een gevoel van verbondenheid en sociale betrokkenheid creëren tussen alle bewoners. Een omgeving waar de bewoners zich fijn en veilig voelen.