Woningaanbod

Het huidige ontwerp van Ambachts Lint biedt een divers aanbod van aantrekkelijke appartementen en bungalows, voor senioren, gezinnen en starters.

Senioren­woningen

In het huidig ontwerp van de seniorenappartementen komen 48 woningen. Hiervan worden er aantal aangeboden voor huur. De rest van de woningen zijn beschikbaar voor verkoop. Het blok biedt een grote diversiteit aan woninggroottes: appartementen van circa 70m² tot penthouses van ongeveer 130m² woonoppervlakte.

Starters-appartementen

Het voorlopig ontwerp van het appartementencomplex met de starterswoningen bestaat uit 25 compacte 2-kamerappartementen van ieder circa 50m².

Deze appartementen zijn slim ingedeeld en hebben een keuken/woongedeelte, een slaapkamer, een badkamer, apart toilet en een berg/wasruimte. De badkamer en keuken zitten in de koopsom, waardoor de woning compleet is bij oplevering.

Patio­woningen

De 7 luxe patiowoningen liggen in het huidige ontwerp aan de zuidoostzijde van het plan. De patio’s zijn gericht op het noordwesten waardoor het er overdag heerlijk koel toeven is en men later op de dag kan genieten van de avondzon. De inrichting van de patio, groen of met verharding, kunnen de bewoners zelf bepalen. Deze buitenruimte is verbonden met de woonkamer en keuken én heeft prachtig uitzicht op het autovrije, groene park.

Ambachts Lint is zo opgezet, dat er overal ruimte voor ontmoeting is. Natuurlijk in het park, maar ook door de gemeenschappelijke binnentuin en huiskamer van het seniorengebouw. Wandelen door het wilgenlaantje, even een moment rust aan het water, door de verschillende hoekjes in het park is er altijd wat te zien. 

De huiskamer is een plek die je samen deelt van circa 65m², voorzien van een fijne buitenruimte, naast de entree en aan het park. Met een groepje sporten, koffie drinken of misschien wel een kleinschalige muziekvoorstelling. Het is allemaal mogelijk in deze ruimte.  De toekomstige bewoners bepalen samen het gebruik.

Ook de binnentuin wordt gedeeld, deze ligt beschut in het midden van het complex. Hier leest u een boek, maar u kunt hier bijvoorbeeld ook actief aan de slag met tuinwerkzaamheden. Zo heeft u een extra buitenruimte waar meer mogelijk is. 

Plek voor ontmoeting