Goed nieuws!

28-12-2023

De gemeente heeft een uitspraak gedaan over de prijs van de startersappartementen, er is een aannemer geselecteerd en het definitieve ontwerp van Ambachts Lint is gereed. Hierdoor kunnen we door en kunnen wij u binnenkort het ontwerp presenteren. U leest er hieronder meer over.

Prijs startersappartementen
De eerder gecommuniceerde prijs van maximaal € 200.000,- voor de startersappartementen is in 2020 vastgesteld door de gemeente. Aangezien dit drie jaar geleden is en dat in die jaren de bouwkosten en inflatie zijn toegenomen was het nodig om de prijs voor de startersappartementen opnieuw vast te stellen. Helaas is het zonder een prijsaanpassing niet mogelijk om deze appartementen te realiseren.

In overleg met de gemeente is een gemiddelde v.o.n.-som van € 235.000,- voor de startersappartementen vastgesteld. Deze prijs ligt nog steeds (ruim) onder de marktwaarde. We hopen met deze investering, van de gemeente en de ontwikkelaar, 25 mooie woningen te realiseren die starters een kans bieden op de woningmarkt. Bij een doorverkoop van de startersappartementen wordt de voorinvestering door de gemeente terug gevraagd. Meer over deze regeling wordt voorafgaand aan de start verkoop bekend gemaakt.

Aannemer geselecteerd
De zoektocht naar een aannemer heeft verschillende vertragingen gekend. Daarom zijn we extra blij dat we kunnen melden dat er een aannemer is geselecteerd voor Ambachts Lint. Samen met hen zijn we het ontwerp definitief aan het afronden. 

Vernieuwd ontwerp seniorenappartementen
Het ontwerp van de seniorenappartementen is vernieuwd! Door voortschrijdend inzicht is het ontwerp aangepast. Enerzijds zijn er technische aanpassingen nodig geweest maar ook de input van geïnteresseerden via de co-creatie sessies en enquêtes is bij de verdere planuitwerking betrokken. Het Definitief Ontwerp is nu bijna gereed. De grootse wijzigingen in het plan zijn:

  • Er komen i.p.v. 48 appartementen, 54 appartementen. Het uiterlijk van het gebouw verandert daardoor niet, maar er zit meer diversiteit in de grootte van de woningen
  • De parkeergarage ligt nu op maaiveldniveau, wat het inrijden makkelijker maakt 
  • In plaats van de kas komt er tussen het seniorencomplex en starterscomplex een jeu-de-boulebaan en fruitbomen

Aan de binnentuin, de gemeenschappelijke huiskamer en de royale openbare groene buitenruimte zijn geen wijzigingen aangebracht.

Woningaanbod
In februari komt het woningaanbod online. Dan ziet u op de website de nieuwe beelden van de buitenkant van de woningen. Ook laten we dan alle plattegronden van de woningen zien en geven we een bijbehorende prijsrange voor de verschillende woningtypen. De datum wanneer Ambachts Lint officieel in verkoop gaat wordt dan ook gecommuniceerd.

Meer hypotheekruimte
Per 1 januari 2024 worden de leennormen aangepast. Goed nieuws voor alleenstaanden en kopers van een energiezuinige woning. Hierdoor is het mogelijk om voor de aankoop van een woning in Ambachts Lint €20.000,- tot 30.000,- meer te lenen. Lees er hier meer over, of laat u informeren door uw hypotheekadviseur.