Voortgang Ambachts Lint

10 november 2022

Afgelopen zomer hebben we de laatste nieuwsbrief gestuurd met daarin het heugelijke nieuws dat het bestemmingsplan onherroepelijk is geworden. Daarom zijn we nu hard bezig om het plan definitief te maken en de verkoop voor te bereiden, we praten u in deze nieuwsbrief graag bij over de laatste stand van zaken rondom het project Ambachts Lint.

Voortgang
Begin dit jaar was de verwachting dat de verkoop van Ambachts Lint aan het einde van het jaar kon plaatsvinden. Heel bouwend Nederland ondervindt vandaag de dag last van de inflatie, gestegen grondstofprijzen en personeelstekorten. I.v.m. de situatie in Oekraïne weet niemand hoe deze gang van zaken zich verder ontwikkelt. Hier loopt het bouwteam van Ambachts Lint ook tegenaan. De indicatieve planning van de verkoop verschuift hierdoor naar 2023. We hopen begin van volgend jaar een sneak preview te kunnen geven met meer informatie over de woningtypes!

 Voordelen van Nieuwbouw
Wat maakt een nieuwbouwwoning anders dan een bestaande woning? Nieuwbouw biedt verschillende voordelen. Zo is een nieuwbouwwoning veel energiezuiniger dan bestaande bouw, Dit is niet het enige voordeel. Benieuwd naar alle voordelen? Lees dan hier verder. 

Kleurwedstrijd
Ambachts Lint komt op de locatie van de vroegere Willem de Zwijgerschool. Voor de basisschoolleerlingen van groepen 6, 7 en 8 is daarom een tekenwedstrijd georganiseerd. Zij gaan laten zien hoe zij het park zouden ontwerpen. De beste tekeningen worden op de hekwerkdoeken op locatie gepresenteerd. Deze wordt eind dit jaar op de locatie geplaatst.